StudioOctava

June 3, 2019

Opal Residence

The Opal Residence connects 3 houses on a steep hillside property with beach view in Mal Pais. All units are connected through a roofed pathway. One of the units serves as a common space with living, dining, and kitchen space for all residents to spend time together. The two other units are divided into two bedrooms each. The interior design pays homage to both midcentury modern styles while maintaining a traditional tropical vibe. The two large glazed flanks on each unit lets the family be part of a beautiful untouched jungle of their property.

 

Task

Our client’s dream is to live up in the mountains, looking out over lush jungle, while enjoying a fresh, cool breeze. Also, being able to hear and see the monkeys and have space to grow their vegetables! Their big family needed many square meters for this project so we designed something that would fit into its natural surroundings without sacrificing too much the existing nature. Building a family neighbourhood just made sense when you’re talking about people who love Nature love to spend time together and wanted to enjoy some privacy at the same time.

  • Strategy

    2021

  • Design

    R, Portillo, M.Usher.

  • Client

    Private

Let’s collaborate

Got a project?

We’re a team of creatives who are excited about unique ideas and help fin-tech companies to create amazing identity by crafting top-notch UI/UX.

Let’s collaborate

Got a project?

We’re a team of creatives who are excited about unique ideas. A husband and wife with international experience from Europe and Asia bringing high-quality construction to Costa Rica. We are focusing on improving local building practices and re-shaping tropical architecture through high quality construction.

Tab
Content text

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *